Snabb och välsmakande middag med räkor

Ibland kan det vara kul att göra middagen lite extra festlig, även om det så bara är en vanlig tisdag och vardagen har rullat på som vanligt. Att samla vänner eller familj framför en god måltid är en känsla som uppskattas av många och dessutom blir det roligare om maten är enkel att tillaga, eller hur?

Till detta enkla, men ack så goda recept behöver du varken lägga ner speciellt mycket tid eller pengar. På vardagarna får middagen gärna gå snabbt, eftersom de allra flesta familjemedlemmar längtar efter att få äta och sätta sig ned i lugn och ro. Till maträtten går det bra att välja vanliga räkor, men även thailändska tigerräkor om så uppskattas.

Ingredienserna i receptet består av äggnudlar, räkor av eget val, schalottenlök, broccoli, ingefära, en ordentlig nypa med chili (om barn ska äta går det naturligtvis bra att minska på mängden), vårlök, ostronsås och fisksås. Glöm inte bort att även handla in en färsk kruka med basilika, för att få den där rätta smaken.

Börja med att skala alla räkor och se till så du inte glömmer bort den svarta strängen. Den ska avlägsnas. Nudlarna får mer än gärna kokas upp på en gång, så har du dessa klara. En rekommendation är att sedan skölja räkorna i kallt vatten för att på så sätt förhindra att de klibbar ihop. Har du en rejäl wokpanna så se till att använda dig av denna och hetta sedan upp oljan till en hög temperatur.

Fortsätt med att fräsa lök och cirka 7 cm av en ingefära som du skär i mindre bitar, lägg i räkorna och låt allt fräsa i cirka 3 minuter. Efter detta lägger du i resterande av alla ingredienser, men kom ihåg att utesluta basilikan ett tag till. 2 teskedar fisksås och 1-2 matskedar ostronsås brukar vara en lagom mängd till cirka fyra portioner. Smaka av maten allt eftersom och tillsätt mer av kryddor om så önskas. När du är nöjd strör du över basilika och maten är redo att serveras.